Dampmamma i Köpenhamn 2009 #Jagrökernikommerattdö

En vanlig dag i en "Sluta dampa dej  mamma"s  liv. Posten kommer - jag är kallad för att operera bort min feta sten i höger njure.

Kommer naturligtvis inte på fråga. Jag ringde och sa njet!

Varför då undrar vän av ordning? Om detta ska jag berätta i ett annat blogginlägg -  men vi vet ju att landstingsvården i Stockholm, för att citera "Magdalena Andersson" i  Public Service så stinker den gammal ungersk bonnaröv.

PUBLIC SERVICE 

Cujo

Fin dag  Cujo och jag är ute och går och som alltid har jag fågelmat med och en påse till plast och glas som folk kastar vilt i naturen. Med min ekonomi plockar jag förstås också de burkar jag kan hitta. Jorden ger och jorden tar. På mina städrundor har jag hittat slängda leksaker till min grannfamiljs barn. En helt oöppnad burk hundgodis...och ja, allt har en mening.

Så tidig kväll - går i sakta mak och på två parkbänkar, tre coca-cola burkar och två vattenflaskor. Och en påse bredvid.  Jag rycker tag i påsen mumlar hätskt  om människors slarv. Mumma, säger jag till Cujo, räcker ju till både mej och den romska kvinnan som tigger vid Hemköp. Jag rycker en vattenflaska och tar en burk. "Men vafan den här är ju nästan full" - jag häller ut den.

Sagt och gjort när jag står där och tömmer burken hör jag från buskaget bakom "Kom igen nu grabbar - vi kör fem minuter till".

Ridå, till och med Cujo dröp och liksom kröp iväg med mig mycket diskret. #Manfårintehanågontingifredidethärdjävlalandet.

Dampmamma med tårta 

P.S Jag är sjukt sårad över att jag inte får berätta om mitt minst sagt brokiga, roliga, förfärliga härliga liv som Dampmamma i "Sommar i P1". Ni anar inte vad ni går miste om Sveriges radio!

Oops I Did It Again