Love shine a light! 

 Ett krossat tonårshjärta i familjen, radiopsykologen om hur man ska kunna hjälpa när vanmakten är för stor och Ted Gärdestads bror bortgång fick mej att börja fundera över vikten att hålla ihop själv för att orka hjälpa andra.  Ted hade stor kärlek för världens barn och han var min första idol!

 Min bror hjälper ett ensamkommande flyktingbarn - som fyllt 18 år - nekats asyl och blivit för gammal för att någon "ska tjäna pengar på honom". Att på detta, eller andra sätt, försöka hjälpa andra är mycket tungt om man inte själv mår bra.

Därför vill jag säga till världens barn och unga. Låt INGEN krossa ditt hjärta, ditt förstånd eller den tillit du har för människor. Den dag någon lyckas med det kan du inte hjälpa någon alls eftersom du själv är en spillra av gråt och sorg.

Om du låter en annan människa, det kan vara en förälder, lärare, chef, vän, pojk eller flickvän - få trycka ner dej så till den milda grad att du får svår ångest av kärleksbekymmer eller knäcks av att inte vara omtyckt - är du inte bara ett offer själv - mobbarna/förtryckarna  har lyckats!

Hur ska du då kunna hjälpa din tjejkompis som har så svår ångest att hon skär sej? Hur ska du kunna hjälpa din killpolare som trillat dit på droger och hur ska du kunna vara ett stöd för en mamma eller pappa som försöker bli fri från spriten?

Det är du - bara du - som måste omge dej med  tajta vänner, vuxna eller andra som bygger upp din självkänsla - som skänker glädje - och inte tårar och skam - till ditt liv!

Jag har sagt till min son att om du går under av hjärtesorg nu - vem ska då hjälpa oss om vi vräks från vår lägenhet?  Och om jag går under av vanmaktskänslor hur ska jag då kunna hjälpa vår granne Diana som är lika gammal som du och snart bostadslös?

Barn och unga över hela världen! Res er! Låt ingen förtrycka er - tanka god energi, positiv kärlek och låt INGEN knäcka er på något sätt!

Det är mitt budskap för jag ser så många unga i min vardag som mår fruktansvärt dåligt.  Om inte vi andra håller ihop - hur ska vi då någonsin kunna hjälpa andra? Och som kvinnan i radioprogrammet säger till de ensamkommande barn hon försöker hjälper: "Jag hjälper er nu så mycket jag kan - den dag ni själva behöver hjälpa någon hoppas jag att ni gör det - vad som än händer!"

Det pågår en utrensning av, inte bara flyktingar, utan av hela UNDERKLASSEN i Sundbyberg och i hela Sverige.

 Vi som av olika skäl inte har så bra ekonomi som låglönearbetare, fattiga barnfamiljer, tiggare, hemlösa, funktionsnedsatta, sjuka, gamla, pensionärer, arbetslösa - vi ska inte få finnas längre!

Sverige brukar kalla sig för en humanitär stormakt.  Jag påstår att hela Storstockholm och större delen av resten av landet alltmer börjar likna ett humanitärt katastrofområde!

Våra politiker och vår media styrs i allt högre grad av banker och andra ägare - som talar om vilka nyheter som får förmedlas.

SOLID & ARISK 

RISE CHILDREN! 

Frågor om mänskliga rättigheter diskuteras - men inte när det handlar om Sverige!

Ett efter ett lägger man ner asylboenden och när migrationsverket är klara med att gynna HVB-hem och/eller fastighetsägare så skickas familjerna ut på gatan, eller tillbaka till sina hemländer. Intagna unga flickor med ångestsyndrom låses in på avdelningar med grovt kriminella och isolering är numera inte bara vanligt förekommande på våra fängelser utan också inom ungdomspsykiatrin.

Våld mot kvinnor och barn, våldtäkter, mord och sexuella övergrepp ger knappt ens böter, medan streaming av film, snatteri eller att bära några gram hasch ger fängelse eller dryga böter. Så är vår rättstat också bäst i Skandinavien - på korruption och en underkänd rättsstat

EN UNDERKÄND RÄTTSSTAT 

 Strax utanför Södertälje bor en svensk barnfamilj med två barn - PÅ 15 KVADRATMETER UTAN KÖK. Myndigheterna säger att det går så bra så. Det finns ingen förtur för barnfamiljer i Sverige längre - vi måste ju vara rättvisa!

En ung kvinna från Bosnien sökte stöd och hjälp av Sundbybergs stad  för att hennes son har svår ADHD och börjar tappa greppet om tillvaron. Grabbens skola anmälde Sundbyberg till IVO  för att de inget gjorde för att stötta familjen - och vår socialtjänst svarade med att säga:

"Om du inte kan ta hand om din son är det bättre att han får bo i en annan familj".

Så hellre än att ge pojken  och hans mamma den hjälp de såväl behöver HOTAR DE MED ATT SPLITTRA FAMILJEN!

RISE WOMEN! 

I veckan frös en ung mamma ihjäl - på flykt från ett asylboende i småland. Hon dog senare av sina köldskador och hennes två barn vårdas fortfarande på sjukhus

Föreställ er den skräck hon måste ha känt! Hellre än att vara kvar bland de män som hotade/misshandlade henne och hennes barn fattade hon beslutet att riskera både sitt och sina barns liv.

Vad händer med barnen sedan? Skickas de tillbaka till förläggningen där den/de män som tog livet av deras mamma antagligen finns kvar.

Det talas mycket om huruvida människor ska få asyl eller inte - mindre om hur vi behandlar de som redan har fått det - har ett ordnat och bra liv - och sedan kastas ut till hemlöshet.

Så vad har detta med ditt mod, ditt hjärta och din hjärna att göra? För att du ska orka och försöka hjälpa dem som har det svårt - kan du inte själv gå under!

RISE CHILDREN! 

Lyssna därför på Radiopsykologen i Sveriges Radio P1 - och sedan kan du läsa berättelsen om min favoritgranne Diana!

VRÅKNING AV BARNFAMILJER 

RADIOPSYKOLOGEN i P1 

RISE CHILDREN AND YOUNGSTERS OF THE WORLD! FIGHT FOR ALL HUMANRIGHTS!

Diana kom hit som ensamkommande flyktingbarn från Syrien för några år sedan. Hon visade sej vara så studiebegåvad att när Sundbybergs stad  - som har slutat betala Komvux/gymnasieutbildning  för sina invånare-  inte bekostade hennes studier  gick hennes grundskola in med egna medel. Visste ni förresten att invandrare inte tillåts plugga på Universitets/högskolenivå om de inte själva bekostar det? Jag har en annan ung granntjej som fått sina universitetsstudier bekostade av sin gymnasieskola.  Satsningen på att få en högre utbildningsnivå i Sverige gäller alltså bara om du har pengar eller är svensk!

WOMEN RISE! 

2015 återförenades Diana med sin mamma och pappa och sina fyra syskon.  Hennes yngsta bror, som är den enda som inte är traumatiserad av kriget, är född i Sundbyberg.  Mamman är föräldraledig, övriga syskon går i skola eller förskola. Familjen lever ett tryggt och bra liv, fjärran från bomber och svält, men oroar sej förstås mycket för de släktingar som fortfarande är kvar i helvetet i Syrien. Vi umgås en del - jag försöker lära mej några ord på Arabiska - det går trögt.  Diana, idag 20 år, är nästan bättre på svenska än vad jag är. Nu ska hon och hennes familj alltså kastas ut på gatan  eftersom  Sumpans politiker ska rekordbygga/lyxrenovera! Det måste finnas någon enda i Sundbyberg eller Sverige  som har både hjärna och hjärta?! Kanske  en människorättsadvokat som kan hjälpa dem? STOPPA VRÄKNINGARNA AV BARNFAMILJER I SUNDBYBERG!  RÄDDA DIANA och hennes syskon från ett liv på gatan!

I need to pay a Human Right lawyer to help my refugeeneighbours! They don't have state and now very soon they don´t have a home here in Sweden!

They came here from Syria to be protected! Please help them! And if you know any brave journalists call them! SWISH: (+46)790187738

HUMAN RIGHTS! 

http://onebillionrising.org/

Annika  Sundbaum - Melin Journalist, författare: sumpanforever.bloggonline.se

POOR PEOPLE OF THE WORLD RISE 

FRANK ZAPPA - BOBBY BROWN