Det slutgiltiga beslutet tas i kommunalfullmäktige den 18 December! Står att läsa i en liten rar notis på sidan 4 i tidningen "Vi i Sundbyberg". Det var nog i det andra husorganet för politiker, mäklare, banker & byggherrar "Mitt i Sundbyberg" som de diskret i notisform meddelade att Folktandvården i Hallonbergen ska stängas. Och i vidhängande Nya moderaterna står Micke T Eriksson med övriga korrupta medlemmar av kommunstyrelsen tillsammans med Balders VD och fånflinar framför Hallonbergens centrum med tummen upp!

Men det bryr väl inte ni er om? Jag vet - ni försöker bara överleva med tunga jobb kanske flera? Löneslavande, låneslavande, arbetslöshet, sjukdom, fattigpension, hemlöshet eller bara med att få ihop vardagen med karriär och ungar och hus och hela skiten. I kampen för familjens överlevnad finns ingen plats eller tid att tänka. För att stå ut med våra trista liv drogar vi oss med neuroleptika, alkohol, andra droger eller kanske meningslöst sex/porrsurfande. "Man vänjer sej" som Kjell Höglund sjunger.

MAN VÄNJER SEJ

Makten gör vad som krävs för att underklassen ska förbli tysta och strida mot varandra istället för att se hur vi alla utnyttjas av profithungriga politiker/affärsmän/banker. 

 Vy över Rissne Centrum om Balder och Sumpans politiker själva får välja

MEN NU MÅSTE VI SUMPANBOR I SÅVÄL SLOTT SOM KOJA STÅ ENADE OCH RÄDDA VAD SOM RÄDDAS KAN AV VÅR FINA LILLA STAD SUNDBYBERG INNAN POLITIKERNA SLAKTAR ALLT VACKERT OCH GENUINT! INKLUSIVE OSS SOM BOR HÄR! INTE ENS DUVBO KOMMER ATT ÖVERLEVA DENNA HYSTERISKA EXPLOATERING!

När bostadsbubblan briserar drabbar det även de stackars satar som lurats att ta feta lån för sin bostad - räkna med det! Mitt gamla bloggskämt om att be Bert Karlsson satsa på en camping vid Lötsjön kommer heller inte att funka eftersom de sannolikt sandar Lötsjön för något nytt fult skrytbygge som ingen har råd att bo i.


"Wallenstam börjar i år bygga ett helt nytt område i Hallonbergen Sundbyberg, Umami. Här planeras för cirka 900 nya lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser. Den första etappen med drygt 200 lägenheter och kommersiella ytor har planerad byggstart sista kvartalet 2016. Utvecklingen av redan befintliga lokaler och fastigheter påbörjas direkt. "På tisdag  19/12 stängs nyrenoverade Folktandvårdens i Hallonbergen lokaler ner - personal och patienter är förtvivlade - men såväl Folktandvårdens VD som de korrupta politikerna har ljugit för att kunna lägga ner en modern och omtyckt tandvårdsklinik. Ska "hela rasket rivas" nu när Balder kommer in som nya ägare? Biblioteket ska bort va? Förvaltaren?  (Javisstja - Förvaltaren behöver ju snart inga lokaler för sin trevliga servicepersonal - de ska ju upphöra att existera så snart de bara lyckats sälja sina rackigaste hus till hyresgästerna själva eller till en oseriös byggherre som just Balder).

NU SKA HELA RASKET RIVAS!

Makten gör vad makten vill!

Det har de alltid gjort men sällan har läget varit så allvarligt som det är nu för Sundbyberg . Miljö, natur, människor och djur! Här skövlas! Här rekordbyggs! Här rekordsparas på de fattigaste! Här skördas pengar makt profit & utmärkelser som "Årets Superkommun" för den politiska eliten. Påhejade av Sundbybergs Stadsmuseums chef och Hyresgästföreningens Jona(S) Nygren.

Det är praktiskt också för fullmäktige  - för nu när den där Miljöpartisten/fjantfånen tillika vice ordförande i kommunstyrelsen i Sumpan som trakasserat kvinnor/undersåtar/sparkat neråt och varit ett praktarsel och rövhål i största allmänhet väldigt länge - gjort sitt jobb och fått bort radartornet/golfbollen i Bromma - (tillsammans med Miljöpartiets andra rövslickare Peter Eriksson och Gustav Fridolin) så plötsligt "förstår"  Moderaten Micke T Eriksson att Miljöpartisten Siyamak Sajadian Sasanpour varit elak  - och kanske borde lämna sin post. (Stackars sate med det namnet kan ju vem som helst få hybris - har någon någonsin lyckats stava hans namn rätt eller ens kommit ihåg vad han heter? Kallar alla honom kort och gott  för den lydiga muppen? )
Delar av makten och härligheten i Sundbybergs Kommunalfullmäktige - sällan har gröna partier varit så miljöfientliga som Centerpartiet och Miljöpartiet, men vad gör man inte när husse kallar?
 Radartornet/Golfbollen ska bort för det har Miljöpartiet bestämt så det kan byggas högre hus i Rissne! 

Ibland är det bra med #Meetoorörelser  - man gör sej av med en massa dynga och maktfullkomliga män/svin - men bara NÄR och OM det passar den egna agendan.

Fula gubbens maktmissbruk och trakasserier har varit kända i evigheter, lokala Hyresgästföreningens trakasserier, mobbning och MISSHANDEL av oliktänkande medlemmar (Läs kvinnor) likaså.

Förvaltarens chefer har länge varit svansviftande hundar som numera åsiktsregistrerar alla sina bostadssökande och hyresgäster om de är elaka/korkade nog att inte vilja/kunna/har råd att flytta, vill bevara Allmännyttan eller inte har råd eller lust att bli med bostadsrätt...Och detta med bostad för alla - glöm det!

Snitthyrorna på de ynkliga 24% av nybyggena i Sumpans "rekordbyggande"som är hyreslägenheter ligger på 13000:- för en LITEN trea.

 Men som min före detta vän på Sundbybergs Stadsmuseum uttryckte det: Kommunen ÄGER Förvaltaren - vem tror du det är som bestämmer?

Jag gissar att alla de här kräken får sitta kvar - så även Siyamak Sajadian Sasanpour bara han hjälper till att backa (Ra)Balder på Fullmäktigemötet den 18 december!

Kanske får han gå 19/12 när köpet är fullbordat?

Men de har ju varit duktiga idioter allihop - ingen nämnd - ingen glömd -  som har horat hela vägen till banken/makten!  Att underordnade inte vågar säga flaskhals förstår jag - alla vill behålla sin jobb, sin heder, sitt förstånd - eller för evigt mobbas ut och offentligt förnedras.

LYCKLIGA GATAN


Ett  ord som användes mycket när jag var ung är "rabalder " om man slår på vad uttrycket betyder får man upp:  bråk kalabalik liv stök tumult uppståndelseVad vet jag? När Bygg/Finansbolaget/Whatever Balder skapades kanske det inte var detta man hade i åtanke? Kanske ville man döpa företaget efter ljusets Gud Balder? Sprida ljus och glädje?

I Blogginlägg efter Blogginlägg har jag varnat just för ovanstående byggherrar - av flera skäl:

1) De har dåligt rykte och är -  enligt säkra källor  - under luppen av  "Granskning".  Vilket antagligen är oviktigt - inte ens Granskning kan väl göra något åt Sveriges kanske mest korrupta kommun Sundbyberg?

2) Jag vet att Sundbybergs Stadsmuseums egen centerpartist är spindeln i nätet i allt ifrån Lokala Hyresgästföreningen till den korrupta kommunstyrelsen och att hens ord väger tungt. Hen tycker Balders förslag  över hur Rissne Centrum ska se ut är "häftigt" och säger hen att "Rabalder ska vi ha" så blir det så! Hen skriver också till mej att hon talat med såväl hyresgästföreningen som Förvaltaren och fullmäktige  - och att man inte alls ska sälja ut Ridvägen 11-15 i Rissne.

Hen tillägger också för säkerhets skull att OM de nu bestämmer sig för att sälja vår gård - har de rätt att göra det, eftersom de "äger" kåkarna och i princip kan riva huset när helst de har lust. Och eftersom det mest bor handikappade, flyktingfamiljer och människor med socialt kontrakt äldre och funktionsnedsatta här så ligger vi nog "illa till". Sumpan Fur alle! Javål!

Så hoppa och skit så får du randiga ben (var typ vad hen menade)

3) Utförsäljningen av Allmännyttan under också Hyresgästföreningens flagg går i rasande fart - allt medan moderate Micke T Eriksson vräker fattiga barnfamiljer, sänker socialbidragen så att såväl svennar som pensionärer och "svartskallar" lever i fattigdom . ModeratMicke är stolt som en tupp! Jona(s) Nygren är SÅ stolt över Micke och hans vänner!

1.      Jon(as) Nygren AKA Förbundschef på Hyresgästföreningen som hatar Allmännyttan i stort men framförallt i Sundbyberg där han tronar i sin flotta Bostadsrätt! Mindre än 24% av bostäder som byggs i Sumpan är hyreslägenheter, snitthyra? Ca 13000:-/månaden för liten trea. På fritiden är han scout och har regeringsuppdrag! Jag kallar honom sosseopat.


4) Till skillnad från vad en del av mina svenska grannar tror så är det inte så att makthavarna behandlar svenskar sämre än andra - här finns ingen rasism - de föraktar HELA underklassen man/Kvinna/Det - oavsett religion/hudfärg/ras/ålder/sjukdom/sexuell läggning. De vill SÅ gärna att vi ska strida MOT varandra, istället för att stå enade mot överheten!

5) (Ra)Balder var tidigt i Stadshuset och fjäskade för kommunstyrelsens medlemmar - långt innan övriga "tävlande" i detta "Idekoncept" Einar Mattsson eller Ikano haft möjlighet att säga pip.

(Ra)Balders grej är, enligt mina källor, att köpa upp centrum för en spottstyver (betyder för en billig penning) sedan sälja det och tjäna multum (betyder: överdjävligt mycket pengar) och så lämnar de ödelagda centrum och människor bakom sej.

Einar Mattson har, enligt mina egna efterforskningar, visat sej vara den mest seriösa aktören - vilket kanske inte säger så mycket - men dock! Här i Sumpan upphandlar politikerna enligt principen: "Billigast och sämst aktör vinner". Se bara på Ekbackens äldreboende!

Här i Sumpan står Riskkapitalister som gör vinster på välfärden som spön i backen (betyder: Finns massa ställen där såväl personal som barn, gamla, sjuka går under - men det är ju inte politikernas mormor/son/mamma/syster/farfar som drabbas)
Bilder av Ragnarök - världens (Sundbybergs?) undergång?


6) Det politikerna kallar "Centrumutveckling" är inget annat än "Välfärdsavveckling" för de redan mest utsatta, fullmäktige har redan fått ytterligare 20 miljoner av staten och kapitalet för att kunna bygga ännu mer i Sundbyberg - Sveriges till ytan minsta kommun! Centerpartiet (ni vet det där miljövurmande gamla bondepartiet) när en förhoppning om att vi ska vara EN MILJON INVÅNARE I SUMPAN ÅR 2030!

Låt mej säga så här, det blir djävligt trångt, de kommer att sanda Lötsjön och bebygga även den om de måste - OCH den där miljonen kommer bara bestå av människor med  väldigt mycket pengar.

Enda fördelen med detta vanvettiga "Rekordbyggande" med makalöst fjantiga namn som "Umami" eller "West Village Rissne" (med tre till sju sovrum - fula radhus inbyggda mellan Pjäsbacken och Idrottsplatsen typ. Och ingen som arbetar och sliter på byggena talar svenska det kan ni vara övertygade om. )

Enda fördelen med eländet är möjligen att de inte bara utrotar underklassen som råttor eller kackerlackor - utan också bilen, för var i helvete ska man kunna köra om de bebygger ALLT?


Jag avslutar med en saga!

"Balder var ljusets gud och den godaste av de nordiska gudarna. Han var son till Oden och Frigg."

Hoppar lite på sidan och fortsätter med att onde Loke förklär sej och sårar Balder dödligt.

"Sorgen blev stor i Asgård  Hermod frågade om det för en lösen gick att befria Balder från underjordens mörker."

Summa summarum:  Det sket sej

Avslutningsvis skriver man på sidan om Balder:

"Balders öde är typiskt för mytologiska berättelser då ett varsel om en kommande händelse inträffar trots att allt görs för att förhindra det.  Ödets gång låter sig inte stoppas".Jag hoppas att dessa byggherrar  inte är som Loke -  förklädda ulvar  i  fårakläder, eller som någon uttryckte det: Om Byggherrarna Balder är huvudet på ormen - så är makteliten  i Sumpan dess svans.


UPP TILL KAMP ALLA SUMPANBOR! GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA GRANNAR!/ MAY THE FORCESBEWITHU! GOD BLESS US ALL!


Mer information om utförsäljningen av allmännyttan? Läs politikernas, byggherrarnas, mäklarnas, bankernas och hyresgästföreningens husorgan Mitt i Sundbyberg, Vi i Sundbybergs, Läs om massförstörelsen/rekordbyggandet på Sundbybergs Stads egen hemsida eller mina tidigare blogginlägg  på Sumpanforever.bloggonline.se

Gå med i Facebookgruppen SumpanForever

Följ mej på Twitter: @SumpanForever

NORDISKE GUDEN BALDER Mer om Guden Balder

KÄMPA SUMPAN!