En resumé av händelseförloppet på Ridvägen 11-15 och Odalvägen 10-18 i Rissne följer nu.

Jag kommer mer ingående beskriva hur vi hyresgäster i Rissne, Ör och Hallonbergen blivit överkörda av såväl politiker som hyresgästförening och det av kommunen ägda hyresföretaget Förvaltaren (som ägs av politikerna...suck).

 Jag har papper på allt.

Anledningen till att jag bara kort går igenom det nu är att det brådskar då Lokala Hyresgästföreningen ska medverka på Lions Kräftskiva i Sumpan.

Och inför detta spektakel bedriver de falsk marknadsföring. Se bild av annons längst ner!

Säkert finns också fler av de kommunalpolitiker i den grönblå röran i Sundbyberg som fattade beslutet om utförsäljningen av Rissne, Ör och Hallonbergen i Kommunalfullmäktige den 1/7 2016 representerade på Kräftskivan.  

Fråga gärna dem också hur de tänkt sej det hela?

Var ska alla fattiga ska bo? Som inte har råd att bo hos Balder eller inte kan låna för att bilda egen bostadsrättsförening? Som inte klarar hyran efter lyxrenovering?

Hur ska vi få plats om vi ska bli en miljonstad år 2030?

Hur många människor som inte har någonstans att ta vägen är politikerna beredda att offra för utmärkelser som "Årets Superkommun"?

Och vad är det för sjukt system som delar ut dylika utmärkelser i en stad där man vräker barnfamiljer utan att skämmas?

Om jag inte missförstått  är SD det ENDA partiet i Sundbyberg som öppet motsagt sej det vansinniga byggandet.

Långt innan det blev bekräftat nåddes jag och mina grannar av rykten om att våra gårdar skulle ingå i utförsäljningen av Rissne C.

Vi blev oroliga - vi frågade -  vi rotade - alla blånekad!

Vi fick det bekräftat den 27/6 (se mitt första inlägg på bloggen) i ett nyhetsbrev från vår hyresvärd Förvaltaren.

Jag blev vansinnig och skrev ett upprop till alla grannar om hur man gått bakom ryggen på oss - haft ljusskygga möten - och nu släpper bomben mitt under sommaren när hyresgästerna inte är  hemma och kan agera (kommer att publiceras i original så småningom). Jag skrev att vi på Ridvägen 11-15 och Odalvägen 10-18 måste gå samman förena oss!

Då skriver LOKALA HYRESGÄSTFÖRENINGENS ORDFÖRANDE ANDERS GUSTAFSON antingen tillsammans med eller på uppdrag av en eller flera obstruerande politiker (som också förnekar kännedom om allt) en av de märkligaste dementier som någonsin skrivits.

(Kommer att publiceras i sin helhet också det)

AG skrev bland annat att det jag skrivit var flummigt och att de minsann inte varit på några möten. Slutklämmen i dementin är helt enastående:

"Lokala hyresgästföreningen  tillfrågas inte om råd, deltar inte i  någon planering och HAR INGET ATT SÄGA TILL OM  när det gäller beslut om försäljning".

 

Jag skrev i ett svar från oss grannar bland annat:

"Tänk att även i lilla Sundbyberg är det så korrupt och maktfullkomligt att hyresgäster som undrar över "sälj" av sina lägenheter blir kallade "flummiga" - av den organisation  som ska företräda dem!Det mest absurda är dock är att ordf. A.G faktiskt skriver svart på vitt att de ger fan i sina medlemmar  -  och absolut inget kan göra - och skriver under detta med namn och allt.Men kanske får hyresgästföreningen kommunala bidrag när medlemmarna sviker?"

 

 

Då kom artikeln i MittISundbyberg och bekräftade ånyo.

 

UTFÖRSÄLJNING OROAR I RISSNE 

 

Citerar

" I det ursprungliga centrumförslaget ingår bland annat kommunens torgfastigheter på Skvadronsbacken och Kavellerivägen. Men eftersom det finns bostadsrättsföreningar i de fastigheterna försvårar det en eventuell utförsäljning.

Därför fattades ett nytt beslut av de grönblå styret under våren att även föreslå hyresfastigheterna på Ridvägen och Odalvägen som en reservplan om första försäljningen misslyckas".

Jag förmodar att man inte kan klandra Lokala Hyresgästföreningen för Sumpanpolitikers våta drömmar om galet bostadsbyggande i stort,  men när det gäller specifikt Odalv 10-18 och Ridvägen 11-15 i Rissne så försökte de inte ens låtsas som om de brydde sej om oss hyresgäster.

Tvärtom - de lade sej direkt och tillsammans med politikerna skapade styrelsens ordförande Anders Gustavsson  med sin snuskiga dementi osämja, osäkerhet och sådde split mellan oss grannar, kundvärdar på Förvaltaren och de stackars ovetande övriga styrelsemedlemmar som eventuellt tror att de jobbar för sina grannars och allmännyttans bästa i den lokala hyresgästföreningen.

Så när ni besöker deras fina "stånd" på kräftskivan  - fråga vilken allmännytta de egentligen vill rädda?

Inte är det den i Sundbyberg i alla fall

Hyresgästföreningen har för evigheter sedan förhandlat bort sina rättigheter att föra sina hyresgästers talan om det mesta från hyror till renovering  - i Sundbyberg erkänner deras ordförande rent ut att de absolut inte har någon koll på någonting och eftersom hela allmännyttan är på väg att säljas ut - kan då någon ge oss ett enda skäl till att vi ska vara medlemmar?

Jag frågade Jonas Nygren som är förbundschef i Hyresgästföreningen varför han tycker man ska vara medlem och varför han dricker kaffe med lokala hyresgästföreningen samtidigt som de säljer ut oss till privata byggjättar utan att blinka.

JONAS NYGREN PÅSTÅR SEJ DÅ INTE KÄNNA TILL UTFÖRSÄLJNINGEN AV RIDVÄGEN 11-15 OCH ODALVÄGEN 10-18  I RISSNE!

 Jag förmodar alltså att det inom Hyresgästförenigen råder Vilda Västernstyle - att alla göra vad de har lust med. 

Och att Nygren efter märkliga beslut skyller på Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder eller någon annan stackare han gärna hugger kniven i ryggen på för att rädda sitt eget hala skinn.


FOTNOT Jonas Nygren var fram till och med november 2015 kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad och har lång erfarenhet av folkrörelsearbete, politik och näringsliv.