Detta är min replik på Hyresgästföreningens & Förvaltarens pudlande &  hycklande i "Vi I Sundbyberg" nr 10 2018

 

Det är fint att Förvaltaren, Sundbybergs politiker & Hyresgästföreningen nu pudlar rörande Ridvägen 11-15 och Odalvägen 6-18 i Rissne. Synd bara att ni ljuger i detta försök att skaffa väljarröster på vänsterkanten.

Huvudfrågan kvarstår: Vart ska alla vi som bor hos Förvaltaren idag - ta vägen när de ni säljer ut & krossar Allmännyttan? Vart ska de ta vägen som inte kan betala 14 000 kronor i månaden för en hyreslägenhet i  Ursvik eller har råd med ett flott radhus i området? 

Vart ska de ta vägen som har barn som inte vill bo i vare sej Rissnes nya bygge vid Valla Park eller i West Village Rissne därför att närmaste grannar blir Essingeleden och en soptipp?

Det handlade aldrig om ombildning till bostadsrätter  från början i Rissne. Det handlade om att ni ville sälja oss till Balder eller annan privat byggherre som en del av  den så kallade centrumutvecklingen,  som jag väljer att kalla det välfärdsavvecklingen. 

Vi,  som ville bo kvar hos kommunalägda Förvaltaren, tvingades att ombilda för att inte NI skulle kunna ta våra gårdar i det allmänna så kallade rekordbyggandet.  Jag har  en så kallad dementi  där Hyresgästföreningen tillsammans med Micke T  Eriksson avsagt sig allt inflytande över försäljningen. Då hette ordförande Anders Gustavson.

Han,  liksom Hyresgästföreningens Förbundschef Jonas Nygren  som i en officiell Twitter (innan han blockade mej)  skrev till mej på @SumpanForever att han inget kunde göra & lade över allt ansvar på sin förbundsordförande.

När jag frågade ledande kommunalrådet för Moderaterna Mikael T Eriksson på Facebook varför han i samråd med HGF skrivit en så korkad dementi och satt upp i våra portar - förnekade han kännedom om saken och skrev "Jag skulle aldrig samarbeta med den där Sosseföreningen". Som ni ser finns han här på en Cozy bild med inte mindre än TVÅ representanter från den där "sosseföreningen)

I SVT lokalnyheter visar man på mycket stora brister  när det gäller att skydda befolkningen i Sundbyberg Inte minst att det saknas pengar och resurser för det förebyggandearbete  som krävs för att inte kriminella gäng ska frodas på Sumpans skuggsidor. På mindre än ett år har vi i Rissne haft tre brutala mord. I den senaste gänguppgörelsen  sköts  mannen med automatgevär. Räknar man närliggande Rinkeby tillkommer minst fem mord. I Hallonbergen har tre personer avrättats 2016-2017. Kriminalinspektör  Saarinen  på Västerortspolisen uttryckte i TV-inslaget sin förtvivlan över att  "NoGoZoner" bara blir fler - därför att Sundbybergs politiker inte ger dem möjligheten att arbeta förebyggande.

I TV4 lokalnyheter - rapporterar man om stora problem med svartmögel och usel  ventilation i Förvaltarägda hus i Sundbyberg - och att det inte åtgärdas.

Mina grannar ska vräkas av socialtjänsten. Äldsta dottern Diana som kom hit som ensamkommande flyktingbarn från Syrien är mycket studiebegåvad . När Sundbybergs stad inte betalade hennes komvux gick hennes grundskola in & betalade hennes gymnasiestudier - hennes lillebror är född i Sundbyberg. Ska de bo på gatan?

En annan ung grannkvinna har fått veta att eftersom hennes ena förälder inte är svensk, så bekostas inte hennes universitetsstudier av staten - så hennes gymnasieskola gick inte och betalade.

Med detta vill jag säga att ni med ert  lyxbyggande  i Sundbyberg  inte bara gör er av med de gamla, sjuka och kriminella och annat "arbetarklass" slödder. Ni bidrar också till att  mycket studiebegåvade unga kvinnor inte kan bidra till Sveriges intellektuella utveckling. Så mycket för tidigare Sundbybergsbon och ministern Helene Hellmark Knut(s)sons tal om "vikten av högre bildning" i Sverige. Och utbildningsminister Gustav Fridolin som bor i Sundbyberg - har ju verkligen lyckats med sitt jobb. NOT!

Så vad är Sundbybergspolitikernas  plan för att rädda Dianas familj från hemlöshet, hur arbetar ni för att hjälpa ungdomar på glid (genom att stänga fritidsgårdarna?) och stämmer det att såväl Rissnekyrkan, Förvaltarens kontor, matvarubutiken Delhi och den populäre Kroger Galne kocken - kommer att rivas inom kort?

Stämmer det också att matvarubutiken Hemköp blir ensamma herrar på täppan i nya Rissne? Att Coop, ICA med flera inte behöver göra sej besvär?

Sluta sluddra och presentera en handlinsplan för att få bort de stora klassklyftorna i såväl  Sumpan som resten av Sverige.

Annika Sundbaum-Melin

Eftersom detta aldrig publicerades i "Vi I Sundbyberg" hoppas jag att ni svarar mej direkt. Hur gick det egentligen till när Balder fick köpa Hallonbergen & Rissne?

 Uppdrag granskning 21/3

Västervik & Sumpan mest korrupta


"När andra kommuner lägger ner valde Västervik att satsa tio miljoner av kommunens skattepengar på sin kommunala flygplats. Men vem var det egentligen som drev kampanjen för en utbyggd flygplats?

Ovanstående Björn Ulvaeus & moderatstyra Västervik har kostat Västerviksborna både drömmar & skattepengar. Men Sumpans politiker är nog näst värst!

På tal om korrupta kommunpolitiker (är detta särskilt vanligt bland sossar & moderater?) Jag vill gärna veta hur i helvete ni kunde bekosta det ruskigt fula glashuset vid Duvbo Kyrka och t

50 miljoner av våra skattepengar? Och VARFÖR ni att ska bygga Sveriges DYRASTE skola i Hallonbergen/Ör?

West Village Rissne - Vilda västern råder i hela Sundbyberg! Sveriges till ytan minsta stad har TVÅ av Sveriges 55 NOGOZONER! MISSTROENDEVOTUM! AVGÅ!