Hard Working MaM 

En gång i min fagra ungdom bodde jag i ett litet radhus, med man & två små barn. Jag som är dampig redan från början, gick runt som i dimma, sömnbrist, amningsbesvär, blöjbyten -  alla som haft eller har småbarn vet att allt liksom är som ett töcken... Man försöker överleva, man försöker få de man älskar mest av allt, sina barn - att överleva.  Minns alla gånger när jag somnat ifrån ett ammande barn i den äktenskapliga sängen - för att med ett ryck vakna och fråga mej om jag krossat den lille med min kroppshydda? Alla gånger man med mannen smugit in i barnrummet - för att kolla - gå nära - andas lilla Sofia? Tänkt om Gabriel har kvävt sig själv av vällingen?...Falsk Krupp? Ring Ambulansen för helvete han dör ju!

På allt detta ska man försöka vara ett kärlekspar - helst orka säga mer än två ord till varandra - innan man somnar som hade man fått narkos...Det brukar gå sådär. Nu är jag en gammal argbigga som fö rlänge sedan lagt ner detta med kärlek - till annat än familj & nära vänner.

 Barnen är stora nu och om den kärlek jag försökte ge dem räcker återstår att se. Att  föräldrar alltid är pinsamma - när barnet börjar bli tonåring, är säkert som Amen i Kyrkan, en del kommer över det i 20-årsåldern - somliga aldrig. En del saker varken ska eller bör förlåtas.

Ni vet vi har alla vårt bagage bära, ryggsäcken vars innehålla vi ALDRIG skulle tvinga på vara egna barn. Aldrig upprepa våra föräldrars misstag...Det låter enkelt - det är skitsvårt. och så gör man det ändå! Var aldrig rädd att be ditt barn om ursäkt , när jag kom hem ilsken som ett Bi & började gasta om ovidkommande ting frågade mina smarta barn: "Jaha morsan. vem har du bråkat med idag då?

Men ett råd kan jag ge er unga förälskade par därute som går i väntans tider. Ta det som det kommer - Go with the Flow!

 Om lille Gösta har Kolik hela nätterna är det okej om du & din partner sover på dagarna när han gör det istället. Ni måste INTE städa, bjuda hem släkten, tvätta fönster, jobba, dricka Caffe Latte med andra mammor & pappor på trendiga fik, gå på Babysim, Bamsegympa, fotboll, what ever , innan de lämnat Koltåldern. Ej heller ha passionerad Sex... Sömnbrist är tortyr & det kan sluta med att du kastar ut Greta från Balkongen därför att du till slut inte vet vad du gör. Man måste ingenting när man har fått barn, bara vara nära, barnet & varandra. STÖTTA VARANDRA!

När den ena eller den andra säger. "Jag måste få sova annars gör jag mig olycklig - hjälp hen då". Om du inte kan avlasta be någon trevlig barnvan vän ställa upp! Några timmars sömn, att få duscha ifred - kan hålla dej utanför Hispan.

SKAFFA INTE ETT TILL BARN FÖR TÄTT! Skit i vad Försäkringskassan säger om föräldraledighet - två blöjbarn & Skilsmässorna står som Spön i backen. Inget av barnen hinner få den tid de båda såväl behöver. Idealet? Tre till fyra år - flickan först , sedan en pojke (Om Gud Vill), lillasyster springer nämligen raskt ifrån sin lillebror mentalt, mognadsmässigt...förödande syskonhat & svartsjuka kan bli följden. INTE tre - alla mellanbarn jag känner är mer eller mindre Traumatiserade & anser sej osynliga.

 Nåväl tillbaka till Radhuset, vi hade en smart katt denna tid, han kan ha hetat Moses. Han knackade med tassarna på fönstren  när han ville in.

Hade väl sovit en timme & var Groggy när Moses kallade på uppmärksamhet .

 Män har en förmåga att sova sej igenom  både skrikande barn & jordbävningar så jag hasade mej upp i mitt fläckiga nattlinne slängde upp köksfönstret på vid gavel - hade inga glasögon heller. Var är den förbannade Katten hann jag tänka innan jag började kalla på den, kom då gullet, kom lille Gubben, kiss, kiss, jag viftar inbjudande armar & händer.

Tills jag ser Sopgubben som stirrar på mej med öppen mun & hakan vid bröstet...RIDÅ! Jag drämde igen fönstret - högröd i ansiktet & sprang tillbaka till sängen.

Mannen skrattade "Var det så längesen nu att du bjuder ut dej till vem som helst som kommer förbi?."  Men han konstaterade muntert, att den där karln kommer  till döddagar skryta om att han aldrig fick vara ifred , att fruntimren jagade honom till & med när han körde Sopbil!

Du gav honom värsta självförtroendet.

Hoppas det!