Som jag sade till mina grannar - om Kroatien kunde ta Silver i Fotbolls-VM - vilket är ett mirakel - är det väl inte osannolikt att Förvaltaren fixar vår hiss. #PLÖTSLIGTHÄNDERDET! Den fungerar!

Ska vi tacka Kroatien, Gud, Förvaltaren, Aftonbladet eller min gamla granne som ringde just Aftonbladet för att få fart på dem?

Jag vet inte - men jag vet att kamp lönar sej! TACK alla grannar!

Kroatiens VM-lag 2018


#Rissneäger

Jag startade den här bloggen i juli 2017 - jag visste att Sundbybergs politiker ville sälja ut vår gård i Rissne till högstbjudande. De flesta av oss som bor här skulle aldrig ha råd att köpa om vi så blev erbjudna, vi vet också vad de av Jona(S) Nygren  lyxrenoverade hyreslägenheterna i Centrala Sundbyberg har för hyror.

Det blev en fruktansvärd kamp, hot, hat, en lokal Hyresgästförening i Rissne som försökte få mej och mina grannar att hata varandra, det spreds rykten om undertecknad som en psyksjuk alkad kärring. Men oavsett om ni vill kalla mej det eller inte - så slogs jag för de mest utsatta i #Nogozonen Rissne - de som knappt har råd att äta, än mindre betala sinnessjukt höga hyror. Jag och min son är två av dem!

Tre av Sumpans så kallade politiker! Från vänster: Miljöpartiet, Centerpartiet & Nya Moderaterna!

Vi vann!

 I september 2017 blev det klart att vi, Ridvägen 11-15, liksom Odalvägen 6-18 förblir kommunalägda. Tills vidare...Den blågröna röran och Hyresgästföreningen, vars förbundschef numera lämpligt nog, är bostadsrättsinnehavaren Jona(S) Nygren - sliter sitt hår. De vill sälja till varje pris.

Här i huset har hissen stått i snart tre veckor. Det är tre branta trappor, tre av husets hyresgäster är beroende av rullatorer, en familj har barnvagn, en har svårt att gå - och alla sitter de instängda i sina lägenheter i denna tropiska hetta.

När hissen gick sönder var min pensionerade granne i den. När han skulle gå ut var det ett långt mellanrum mellan dörr och hisschakt och hissen fortsatte gå! Han fick kasta sej uppåt och kravla sej ut...Föreställ  er att det varit ett barn...

Vad gör Förvaltaren! Skriver otrevliga lappar i porten om att vi inte ska skräpa ner på gården med fågelmat och absolut inte kasta fimpar där - det är precis livsfarligt! #Jagrökernikandö!

Nu planerar vi att göra som min gamla granne i Storskogen, som också bor i ett Förvaltarägt hus i Centrala Sumpan. Hennes dotter är multisjuk och beroende av sin rullstol, hissen i huset skulle renoveras. Anette Äkäslompolo  (En hjältinna!) placerade en fåtölj i hissen, ett litet bord och satt där med sin dator. Sedan ringde hon Aftonbladet. Det tog inte många dagar innan politikerna ordnat ett tillfälligt boende åt dottern.

Jag vill påminna om vad jag skrev i presentationen av min blogg då i Juli 2017! Det är våldsamt aktuellt nu när hela Rissnes & Hallonbergens centrum ska krossas och rivas av Sveriges kanske mest ökända byggföretag: Balder

Den så stolta vackra arbetarstaden Sundbyberg håller snabbt på att ersättas av ett ”herrskapssamhälle” lett av gamla och unga med olika partifärger men med samma profithungriga blick. Rekordbyggande och fula hus som förstör hela stadsbilden till hyror/priser som ingen vanlig människa har råd med är Sumpanelitens paroll!

 Centerpartiet vill att vi 2030 - ska vara en miljon invånare här - i landets till ytan minsta stad!

Och när politikerna säger "vi måste bygga - många är bostadslösa "- glömmer att ännu fler kommer att stå utan tak över huvudet när dej jämnat allt vackert med marken. Mindre än en fjärdedel av det som byggs i Sundbyberg är hyreslägenheter. Snitthyran för en liten trea i "nya" Rissne är 14000:-./månaden.

Den politiker som med lite god vilja förr kanske kunde kalla sej solidarisk med vanligt folk är, för att citera Sanna Carlstedts lysande låt  med samma namn, numera endast "Solid och Arisk" , fast jag brukar kalla den "Senil & Arisk"...

Nedmonteringen av den sista resten välfärd för de redan sämst lottade pågår här och nu! 
Ett färskt exempel är utförsäljningen av Hallonbergen-Ör-Rissne. Centrala Sundbyberg och Ursvik är ju redan avklarat. Vi Sumpanbor måste gå samman - inte låta makten kollra bort oss - låt dem inte slå split mellan oss grannar, låt dem inte mörka saker! Låt dem inte kalla oss korkade när vi omöjligt kan förstå regelverk de knappt begriper själva. 

Medan grannar/fastighetsskötare/andra - tjafsar MED varandra - SÅ SÄLJER Sundbybergs politiker helt skamlöst  ut våra hem till högstbjudande. Eller marken bredvid. "Central Park" Lötsjön (BARA DET NAMNET!) kommer att bevaras men bara den del som går upp mot Vackra Vägen/Ateljévägen! Resten? Fula, fula hus...Utförsäljningen av hyresrätten/marken pågår i hela Sverige  men just nu i synnerhet i Sundbyberg!

Never Ever Give Up!

Annika Sundbaum-Melin